Bazele managementului educational

Bazele managementului educational

Autori: Ioan Jinga

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-243-7

24,10 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Dupa cum precizeaza autorul chiar la inceputul cartii, scoala a fost, este, si probabil va ramane inca multa vreme, principala institutie specializata in pregatirea resurselor umane ale unei tari.

Studentii, si nu numai ei, pot gasi diverse teme legate de managementul educational, incepand cu definirea acestuia, managementul invatamantului din Romania in perioada de tranzitie, autoevaluarea calitatilor manageriale (test de autoevaluare a competentei in conducere, test pentru determinarea potentialului de lider), conducerea proceselor de schimbare, implementarea reformelor scolare. De asemenea, sunt capitole dedicate unor probleme foarte importante, cum ar fi: comunicarea manageriala, managementul timpului, managementul stresului, cauzele irosirii timpului si unele solutii pentru folosirea lui optima. Lucrarea mai contine capitole despre evaluare si inspectia scolara (cum se organizeaza, etape, moduri de perfectionare). 

Lucrarea este deosebit de cuprinzatoare. Alaturi de o seama de clarificari conceptuale, in care sunt prezentate, sistematic si accesibil, principalele forme, instrumente si metode de conducere, cartea ofera celor interesati numeroase raspunsuri la problemele pe care le au de solutionat zi de zi. 

 

Produse asemanatoare