Psihopedagogia adolescentilor, tinerilor si adultilor

Psihopedagogia adolescentilor, tinerilor si adultilor

Autori: Mihai Diaconu, Camelia Staiculescu

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-511-7

24,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Aceasta carte este scrisa pentru studenti si masteranzi care doresc sa se pregateasca pentru o cariera didactica, si, de asemenea, pentru formatori care lucreaza in domeniul educatiei adultilor. Aceasta poate fi, de asemenea, o lectura utila pentru parinti si pentru alte persoane interesate de adolescenti si de educatia adultilor.

Cartea include o lista descriptiva a elementelor care sunt specifice pentru segmentele de varsta in discutie, pe care incearca sa le interpreteze din mai multe unghiuri.

Un spatiu amplu este acordat problemelor adolescentilor: caracteristicile lor de invatare, caracteristicile programelor educationale care li se adreseaza, problemele legate de diversitatea culturala, dezvoltarea creativitatii, orientarea educationala si profesionala. Aceasta abordare multi-aspect la adolescenti este ceva nou in segmentul de literatura de specialitate dedicat acestei varste si ajuta cititorul sa-si formeze o imagine complexa despre adolescenta.

Partea referitoare la maturitate, de asemenea, foloseste o abordare complexa. Acesta descrie, in mod similar, caracteristicile de invatare pentru adulti, caracteristici ale programelor de educatie concepute pentru acestia, liniile directoare pentru dezvoltarea de astfel de programe, tendinte care guverneaza programele europene de educatie a adultilor, precum si o analiza a sistemului in prezent pus in aplicare in Romania.
 

Produse asemanatoare