Editura ASE este editura Academiei de Studii Economice din București. Activitatea editorială din universitatea noastră a debutat în anul 1913, încă din primul an al înființării Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale, prin apariția primului număr al Revistei Cursurilor Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale, sub îngrijirea Rectoratului de atunci. După 84 de ani, Editura ASE, în actuala organizare, a fost recunoscută de Ministerul Culturii prin Atestatul nr. 4519 din 9.XII.1997.

In urma evaluarii facute de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice in 2011, EDITURA ASE a fost acreditata de CNCS.


O recunoastere a activitatii  Editurii ASE o reprezinta premiile obtinute de Academia de Studii Economice din Bucuresti si de editura noastra la targurile de carte:

 

 

PREMII, DIPLOME ȘI DISTINCȚII OBȚINUTE DE EDITURA ASE

 

 

 

Academia de Studii Economice a primit, prin Editura ASE, numeroase premii
în cadrul târgurilor de carte
la care a participat:

 

 

1.       Diploma pentru programul de carte electronică și instruire interactivă, acordată la Târgul Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a VII-a, decembrie 2000, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

2.       Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a VIII-a, decembrie 2001, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

3.       Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a IX-a, 2002, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

4.       Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Cluj-Napoca, ediția a IV-a,
2-6 aprilie 2003, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

5.       Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a X-a, 2003, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

6.       Diploma „Ovidius” Vivat nostra academia, cu prilejul Salonului Internațional de carte Ovidius, ediția a III-a, Constanța, 2004, acordată de Universitatea „Ovidius” Constanța.

 

7.       Premiul special pentru carte pe suport electronic, acordat cu ocazia participării la Salonul Internațional de carte „Ovidius”, ediția a III-a, Constanța, 2004, acordat de Universitatea „Ovidius” Constanța.

 

8.       Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XI-a, 2004, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

9.       Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Timișoara, ediția I, 2005, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

10.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Târgu-Mureș, ediția a III-a, 2005, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

11.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Craiova, ediția a V-a,
28 februarie-4 martie 2006, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

12.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Sibiu, ediția I,
29 martie-2 aprilie 2006, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

13.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Timișoara, ediția a II-a,
3-7 mai 2006, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

14.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus,
Cluj-Napoca, ediția a VII-a, 24-28 mai 2006, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

15.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XIII-a, 22-26 noiembrie 2006, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

16.    Diploma de fidelitate pentru contribuția constantă la prestigiul Caravanei Gaudeamus, 2006, acordată de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

17.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Craiova, ediția a VI-a,
28 februarie-3 martie 2007, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

18.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Cluj-Napoca, ediția a VIII-a, 28 martie-1 aprilie 2007, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

19.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Sibiu, ediția a II-a, 16-20 mai 2007, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

20.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Timișoara, ediția a III-a, 23-27 mai 2007, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

21.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Craiova, ediția a VII-a, 2008, de către Societatea Română de Radiodifuziune

 

22.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Sibiu, ediția a III-a, 2008, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

23.    Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XV-a, 24 noiembrie 2008, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

24.    Diplomă de participare pentru prezența, de înaltă ținută, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului de carte juridică, civică, polițistă și administrativă, acordată de Editura M.A.I. a Ministerului Administrației și Internelor, la 7 noiembrie 2009.

 

25.    Diplomă de prețuire acordată Editurii ASE București, cu prilejul aniversării a 12 ani de prodigioasă activitate în promovarea cărții universitare de profil, contribuind la formarea generației de economiști a mileniului trei, prin publicațiile sale de înaltă ținută științifică, de către Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), Craiova, 2010.

 

26.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Timișoara, ediția a VI-a,
5-9 mai 2010, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

27.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XVII-a, 2010, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

28.    Diploma pentru recunoașterea efortului depus de către Editura ASE, care a publicat sub auspiciile sale lucrarea Structuri de date, autori Ion Ivan, Marius Popa, Paul Pocatilu, acordat, pe 16 decembrie 2010, de către Asociația Profesională INFOREC.

 

29.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Cluj-Napoca, ediția a XII-a, 13-17 aprilie 2011, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

30.    Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XVIII-a, 2011, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

31.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Cluj-Napoca, ediția a XIII-a, 28 martie-1 aprilie 2012, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

32.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a XIX-a, București, noiembrie 2012, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

33.    Premiul „Cartea care zidește”, acordat pe 12 ianuarie 2013 de către Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România EDITURII ASE, pentru lucrarea Pași înainte… sau pași înapoi?! Copilărie deportată, de Florica Mățău, coordonator Prof. univ. dr. Nicolae Lupu.

 

34.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Cluj-Napoca,
ediția a XIV-a, 17-21 aprilie 2013, de către Societatea Română de Radiodifuziune

 

35.    Premiul Educația, însoțit de Plachetă, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a XX-a, București, noiembrie 2013, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

36.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus, Oradea, ediția a XV-a,
7-11 mai 2014, de către Societatea Română de Radiodifuziune

 

37.    Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a XXI-a, București, 19-23 noiembrie 2014, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

38.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția a XIV-a, Craiova, 25 februarie-1 martie 2015, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

39.    Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XXII-a, 18-22 noiembrie 2015, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

40.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus – Carte de învățătură,
Cluj-Napoca, ediția a XVII-a, 20-24 aprilie 2016, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

41.    Premiul Educația, acordat la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, București, ediția a XXIII-a, 16-20 noiembrie 2016, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

42.    Premiul Educația, acordat cu prilejul Caravanei Gaudeamus – Carte de învățătură,
Cluj-Napoca, ediția a XVIII-a, 5-9 aprilie 2017, de către Societatea Română de Radiodifuziune.

 

 De asemenea, o serie de cărți apărute sub egida Editurii ASE au fost distinse cu premii speciale:

 

43.    Premiul „P. S. Aurelian” pe 2003 al Academiei Române în DOMENIUL ȘTIINTELOR ECONOMICE, JURIDICE ȘI SOCIOLOGIE, acordat în 2005 lucrării Relațiile statistice puternice, ascunse, false și iluzorii, autori Niculae V. Mihăiță și Rodica Stanciu-Capotă, Editura ASE, București, 2003

 

44.    Premiul „Victor Slăvescu” pe 2005 al Academiei Române în DOMENIUL ȘTIINTELOR ECONOMICE, JURIDICE ȘI SOCIOLOGIE a fost acordat în 2007 lucrării Ion Răducanu. Opera și viața, autor Maria Mureșan, Editura ASE, București, 2005

 

 

45.    Premiul „Tudor Tănăsescu” pe 2008 al Academiei Române în DOMENIUL ȘTIINTEI ȘI TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI a fost acordat, pe 16 decembrie 2010, lucrării Structuri de date, autori Ion Ivan, Marius Popa, Paul Pocatilu, Editura ASE, București, 2008;
Cu această ocazie, Asociația Profesională INFOREC a acordat „Diploma pentru recunoașterea efortului depus de către Editura ASE, care a publicat sub auspiciile sale lucrarea.”

 

46.    Distincția Cartea de avangardă a anului 2009 din domeniul TEORIE ECONOMICĂ, acordat, pe 4 martie 2011, de către Asociația Facultăților de Economie din România, lucrării Respiritualizarea. Învață să fii OM, autori Constantin Popescu și Alexandru Tașnadi, apărută la Editura ASE în 2009.

 

47.    Premiul I pentru literatura de specialitate economică, acordat, pe 14 iunie 2013, de Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), lucrării Emigrația românească. Implicații economice și demografice, Editura ASE, 2012, ISBN 978-606-505-534-6, autori Monica Roman (coordonator), Zizi Goschin, Mihai Roman, Aura Popa, Bogdan-Vasile Ileanu.

 

48.    Premiul I pentru cartea de economie, acordat de Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), în anul 2014, lucrării Avataruri ale corporației multinaționale, Editura ASE, 2013, autor Octavian Dragomir Jora.