Editura ASE este editura Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Activitatea editoriala din universitatea noastra a debutat in anul 1913, inca din primul an al infiintarii, prin aparitia primului numar al Revistei Cursurilor Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale, sub ingrijirea Rectoratului de atunci. Dupa 84 de ani, Editura ASE, in actuala organizare, a fost recunoscuta de Ministerul Culturii prin Atestatul nr. 4519 din 9.XII.1997.

Editura ASE se aliniaza misiunii universitatii si isi propune ca, prin activitatea sa specifica, sa contribuie la efortul Academiei de Studii Economice din Bucuresti de a se califica printre cele mai prestigioase universitati europene de invatamant si cercetare.

Obiectivele permanente ale Editurii ASE sunt urmatoarele:

1. Editarea de carti si publicatii periodice de specialitate, la un inalt nivel de calitate, venind in sprijinul invatamantului, prin asigurarea de materiale didactice, si cercetarii stiintifice, prin diseminarea rezultatelor cercetarii din domeniile specifice;

2. Vanzarea in cele mai bune conditii a cartilor si revistelor stiintifice aparute sub sigla editurii si distribuirea acestor publicatii, prin itermediul Bibliotecii ASE, catre biblioteci din tara si din strainatate;

3. Realizarea si a altor materiale, cu caracter promotional sau administrativ, in functie de necesitatile institutiei;

4. Promovarea imaginii ASE si a productiei editoriale a ASE prin participarea la targurile de carte si organizarea unor evenimente editoriale cu o inalta tinuta stiintifica.

Editura ASE face parte dintre editurile cu prestigiu recunoscut in domeniul Stiintelor sociale.

In anul 2019 Editura ASE a fost recunoscuta de CNCS in urma evaluarii efectuate pentru domeniul Stiintelor juridice.