Managementul invatamantului

Managementul invatamantului

Autori: Ioan Jinga

Anul aparitiei: 2003

ISBN: 973-594-288-7

15,15 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Buna sau rea, conducerea isi pune amprenta asupra intregii activitati a unei institutii scolare sau universitare, ca si asupra produselor ei. Este motivul pentru care autorul lucrarii de fata prezinta, intr-o conceptie moderna si originala, problematica specifica managementului sistemului si institutiilor de invatamant.
Alaturi de o seama de clarificari conceptuale, in lucrare sunt prezentate, sistematic si accesibil, principalele forme, instrumente si metode de conducere utilizate la nivel strategic, tactic si operational, oferindu-le celor interesati (managerilor aflati pe diferite trepte ierarhice) numeroase raspunsuri la problemele pe care le au de solutionat zi de zi.
Desigur, invatamantul este un produs al societatii, insa conducatorii il pot face mai bun in situatii nefavorabile, dupa cum tot ei il pot face mai slab performant, chiar daca societatea ii asigura conditii dintre cele mai bune.
Lucrarea se adreseaza atat managerilor din invatamant care ocupa functii de conducere la diferite niveluri ale sistemului, cat si acelora care intentioneaza sa ocupe asemenea functii.
In carte sunt abordate atat probleme generale ale managementului invatamantului, cat si probleme specifice diferitelor subsisteme ale acestuia, accentul fiind pus pe aplicatii practice ale stiintei conducerii in scoala.
Stilul de redactare este sistematic, concis si clar, deosebit de accesibil si incitant la lectura.
 

Produse asemanatoare