Potentialul economico-social al limbajelor aplicate

Potentialul economico-social al limbajelor aplicate

Autori: Violeta Negrea

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0403-0

Format: 14/21

Numar pagini: 192

37,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Proiectul nostru are in vedere repozitionarea disciplinei „limbaje aplicate” in curricula universitara non-filologica ce tine cont de aportul competentelor lingvistice si de comunicare in performanta profesionala a absolventilor.

Evolutia accelerata a terminologiei profesionale, dimensiunea globala a acesteia accentueaza procesul de dezvoltare a unor continuturi cognitive noi,  care presupune dezvoltarea si flexibilizarea capacitatii de perceptie si productie lingvistica.

Abordarea pluri si transdisciplinara pe care o propunem pune in valoare  relatia dintre limbaj si gandire si sugereaza, in mod explicit, necesitatea perceptiei limbajului specializat drept reprezentarea lingvistica a cunoasterii, ceea ce face din acesta un factor de productie consistent.

Cartea se adreseaza profesorilor de specialitate, lingvistilor si studentilor care urmaresc o cariera in domeniu, dar si factorilor decizionali in privinta politicilor lingvistice.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat