La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro
Adesea, in Romania, persoanele ce activeaza in pietele de capital (mai ales tinerii) ajung sa devina interesate de acest domeniu tocmai datorita unui context favorabil, in care lumea vorbeste despre cat de usor este sa faci bani la bursa. Afland ca exista o metoda foarte usor de invatat si care garanteaza obtinerea de profituri, majoritatea dintre ei isi deschid un cont real de tranzactionare si incep sa se „joace” cu banii proprii. Cu alte cuvinte, iau decizii de investitii folosind diverse instrumente ale analizei tehnice.
Insa cat de benefica pentru sanatatea financiara este aceasta practica? Oare chiar este relevanta din punct de vedere economic analiza tehnica? Si chiar asa, se poate sa existe o metoda atat de simplu de invatat care poate garanta profituri pe termen lung investitorilor? Iar daca ar fi asa, de ce nu toata lumea investeste la bursa folosind analiza tehnica? Ce se ascunde in spatele cuvintelor celor care sustin aceasta metoda si ce trebuie sa stim pentru a avea succes in activitatea noastra de investitii?
Acestea sunt doar o mica parte dintre intrebarile ce se pot pune cu privire la acest subiect. Aceasta lucrare este scrisa tocmai pentru a raspunde la aceste intrebari din punct de vedere stiintific, fundamentat statistic, ce pot garanta raspunsuri corecte, reale si nedeplasate potentialilor investitori (tare mult mi-as fi dorit ca cineva sa imi fi explicat inca de la inceput toate aspectele ce au fost aici tratate). Bineinteles ca textul se adreseaza si oamenilor de stiinta interesati de domeniul finantelor, in general, si de mersul pietelor de capital, in special. Acestia inteleg mai bine fenomenul si fundamentele sale economice, insa se poate intampla sa nu inteleaga pe deplin utilitatea analizei tehnice. Lucrarea nu are ca scop sa demonstreze aceasta utilitate, ci doar sa testeze daca ea intr-adevar exista si daca da, sa indemne la luarea in considerare a acestei metode investitionale pentru intocmirea de lucrari stiintifice (mai mult decat se intampla in prezent).
Aceasta carte reprezinta teza de doctorat a autorului, elaborata sub indrumarea stiintifica a domnului prof. univ. dr. Bogdan Negrea, cu scopul de a oferi o analiza cat mai completa si inovatoare asupra utilitatii indicatorilor de analiza tehnica pentru investitorii din Romania interesati de pietele financiare.
Autorul