Le management financier des affaires. Questions générales et questionnaire à choix multiples inspirés de la pratique financière

Le management financier des affaires. Questions générales et questionnaire à choix multiples inspirés de la pratique financière

Autori: Petre Brezeanu

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0350-7

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 167

30,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestor carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Culegerea aplicativa pe care o propune profesorul Brezeanu, intitulata „Le management financier des affaires. Questions générales et questionnaire à choix multiples inspirés de la pratique financière” (Managementul afacerilor financiare. Intrebari generale si chestionar cu variante multiple inspirate din practica financiara), reprezinta rezultatul unei documentari intense realizate de autor, ca urmare a necesitatii da o noua si moderna orientare partii aplicative aferente cursului de MANAGEMENT FINANCIAR AL AFACERII, disciplina care se preda studentilor la ciclul de masterat ce studiaza in limba franceza in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Prima parte este consacrata unor aspecte practice deosebit de relevante desprinse din practica financiara a diagnosticului financiar corporativ, unde sunt tratate componente-cheie ale analizei pozitiei si echilibrului financiar, ale studierii performantelor financiare, ale analizei si interpretarii diagnosticului riscului, ale analizei sistemului de rate la nivel de intreprindere. Urmeaza aspecte practice ale managementului financiar al ciclului de exploatare, analiza si interpretarea fluxurilor financiare generate la nivel corporativ. O atentie semnificativa este acordata procesului bugetar, precum si analizei si selectiei proiectelor de investitii din perspectiva managementului financiar corporativ.

O parte importanta a lucrarii retine atentia studentilor cu alegerea modurilor de finantare, avand in vedere rolul central ce revine managementului deciziei de finantare. Ultima parte a lucrarii este dedicata studierii rolului, locului si profilului responsabilului financiar, persoană deosebit de importanta in angrenajul procesului managerial la nivel de afacere si al perspectivei de success a acesteia.

Este de apreciat si bibliografia acestui manual, constituita din lucrari de specialitate consacrate din limba franceza, unanim recunoscute in domeniul finantelor corporative, unele fiind si relativ recente.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat