Manualul universitar Cultural Studies – second edition este un instrument de lucru de baza pentru toti cei interesati de subiecte foarte actuale, cum ar fi: globalizarea, viata in diaspora, postmodernismul, imperialismul cultural, stereotipurile, discriminarea (sociala, rasiala, de gen) si multe altele. Este un produs stiintific destinat atat studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care il folosesc nemijlocit in cadrul seminariilor de Cultura si civilizatie si Studii culturale, cat si celor din alte centre universitare din Romania, precum si publicului larg preocupat de subiecte la ordinea zilei si interesat de domeniu.
Cultural Studies (second edition) aduce la zi editia precedenta de acum patru ani, prin revizuirea lectiilor, consultarea unor surse bibliografice mai recente si includerea unor subiecte noi. Manualul cuprinde doua parti principale: un segment introductiv in care se detaliaza o serie de concepte fundamentale in studiile culturale, si o parte aplicativa generoasa, care trateaza studiile culturale in Marea Britanie, in Statele Unite ale Americii si in Canada din perspectiva comunicarii interculturale. Definitiile si explicatiile conceptuale sunt insotite de aplicatii, activitati si studii de caz care incurajeaza autonomia de invatare, gandirea critica si dezvoltarea abilitatilor de comunicare lingvistica si interculturala.
Un alt aspect esential al manualului este rigoarea cercetarii stiintifice care a stat la baza scrierii sale. Bibliografia complexa si diversa pe care cele trei autoare au consultat-o ofera oportunitatea accesului la cele mai importante si cele mai recente voci din domeniul studiilor culturale la nivel mondial.
Cultural Studies este un manual actual, interactiv si atractiv, cu numeroase aplicatii practice, care vin in ajutorul studentilor, atat pentru aprofundarea cunostintelor in domeniu, cat pentru dezvoltarea capacitatii lor de invatare si autoevaluare.