Comunicarea si motivarea in administratia publica

Comunicarea si motivarea in administratia publica

Autori: Silvia Elena Iacob (coord.), Constantin Ciprian Iacob, Gheorghe Sebastian Iacob

Anul aparitiei: 2022

ISBN: 978-606-34-0338-5

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 129

31,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Cartea se adreseaza mai multor categorii de persoane. Principalul grup vizat il constituie studentii de la ciclurile de licenta si masterat si cei de la doctorat, informatiile venind drept piatra de temelie pentru studiile care stau la baza formarii lor ca profesionisti. Mai mult, pentru doctoranzi, lucrarea poate fi privita ca subiect de plecare pentru noi cercetari care au drept sursa de documentare pentru domeniul in cauza. Actualitatea datelor continute de lucrare sunt necesare adoptarii si insusirii unor concepte de baza specifice domeniului de activitate. Ulterior, dar la fel de important, sunt vizati functionarii publici. Acest fapt se datoreaza actualitatii subiectului, lucrarea continand elemente care creioneaza o imagine de ansamblu concreta pe baza carora se pot trasa noi directii de orientare. Faptele relatate au drept scop orientarea investitiilor intr-o zona care maximizeaza efortul capitalului uman si financiar, argument suplimentar pentru motivarea grupurilor vizate in scopul aprofundarii informatiilor cuprinse in studiile din aceasta carte.

Cartea urmareste să surprindă secventele explicative reprezentative unei elaborari mai ample si cat mai cuprinzatoare prin integrarea detaliilor esentiale obiectului de studiu in cauza, a conceptelor specifice domeniului public de comunicare. Sursa principala de creatie in acest caz a constat in descrierea proceselor de comunicare a agentilor publici cu diferitele parti de interes. In cadrul analizei sunt specificate atat elementele de functionalitate, cat si cele de disfunctionalitate, cele din urma fiind urmate de un set riguros de recomandari menite sa aduca un plus valoare procesului si sa orienteze activitatea de modernizare intr-o directie specifica lumii moderne care se axeaza in mod determinant pe latura digitala a comunicarii dintre diferitii actori antrenati în activitatea economica si sociala. Plecand de la premisa ca principala conditie in orice organizatie de succes, indiferent de forma de organizare sau de statutul juridic, este comunicarea, lucrarea de fata analizeaza paritatea dintre calitatea proceselor de interactionare raportat la progresul tehnico-stiintific. Emiterea unor judecati de valoare cu caracter aprioric este, in acest caz, posibila cu ajutorul experientelor din alte arii de interes care au oferit un cadru teoretic specific si bine delimitat, cu ajutorul caruia autorii au putut elabora reguli de conduita etica, profesionala si deontologica menite sa imbunatateasca activitatea de implementare, coordonare si administrare a actelor de comunicare personale sau interinstitutionale.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat