Sisteme contabile si fiscale comparate. Editia a III-a

Sisteme contabile si fiscale comparate. Editia a III-a

Autori: Ileana Nisulescu

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0448-1

Format: 14,8/21 cm

Numar pagini: 247

50,10 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

  

In cele sase capitole ale cartii, autoarea realizeaza o incursiune in sistemele contabile ale lumii. Pornind de la clasificarea sistemelor contabile realizata de cativa eminenti specialisti, se dezvaluie elementele de continut ale sistemului contabil anglo-saxon, avand in vedere atat contabilitatea americana, cat si cea britanica, continuand cu prezentarea sistemului contabil continental (european), apoi si a celui islamic.

Astfel, se parcurg etapele demersului contabil, plecand de la cadrul general al contabilitatii, continuand cu organismele de reglementare contabile, situatiile financiare anuale si incheind cu principalele politici si optiuni contabile. Pe tot parcursul lucrarii sunt realizate comparatii, fie in interiorul sistemului anglo-saxon, fie intre acesta si celelalte sisteme, precum si in constructia contabila. In acest sens, s-a realizat o paralela intre modul de contabilizare a productiei si vanzarii in cele doua sisteme principale, anglo-saxon si continental.

Nu poate fi acordata o atentie marginala capitolului ce priveste fiscalitatea, deoarece abordeaza teme de interes, precum existenta firmelor offshore din paradisurile fiscale. 

In consecinta, aceasta editie este utila nu numai studentilor economisti, masteranzilor, ci si practicienilor in contabilitate, abordand teme de interes in special pentru cei interesati sa cunoasca si un alt punct de vedere asupra contabilitatii decat cel romanesc.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat