Cartea se adreseaza in special studentilor si specialistilor cu procupari in sfera turismului sau religiei, dar si tuturor celor interesati si insetati de cultura si cunoastere intr-un domeniu incarcat de spiritualitate cum este cel religios.
Autoarea realizeaza analize pertinente cu privire la religiile mondiale, turistii religiosi si atractiile religioase UNESCO; elaboreaza definitii, clasificari, liste si harti; identifica provocarile carora trebuie sa le faca fata turismul religios romanesc, precum si masuri si directii posibile de actiune.
Concluziile lucrarii sustin ideea acceptarii universalitatii religiei, particularitatile nefiind altceva decat frumuseti spirituale incontestabile, care prin turismul religios devin accesibile unui numar mare de persoane. Nu in ultimul rand, cartea este o incercare de a pune in valoare patrimoniul religios romanesc si de a familiariza cititorul cu varietatea acestuia si cu posibilitatile pe care le are daca optiunea sa de calatorie se inscrie in aria turismului religios.