Consiliere si orientare pentru cariera si viata. Fundamente teoretice si metodologice

Consiliere si orientare pentru cariera si viata. Fundamente teoretice si metodologice

Autori: Elena-Ramona Richiteanu-Nastase

Anul aparitiei: 2019

ISBN: 978-606-34-0291-3

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 284

40,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea de fata a fost conceputa, in principal, ca un suport de curs adresat studentilor care se pregatesc pentru cariera didactica, in vederea pregatirii acestora cu competentele necesare asistarii elevilor/studentilor/ adultilor in probleme specifice consilierii si orientarii.

Dar domeniul poate fi de interes pentru orice specialist sau persoana interesata de problematica consilierii si orientarii.

Pentru a intelege in profunzime intregul fir logic al procesului de consiliere si orientare, sugeram lecturarea intregii lucrari.

Aceasta incepe cu o serie de clarificari teoretice privind conceptele fundamentale: consiliere, orientare, dezvoltare personala, coching, mentorat. Identificand specialistii care ofera consiliere si orientare, sunt analizate si competentele minimale necesare pentru un serviciu de calitate.

Un capitol este rezervat abordarii procesului de consiliere si schimbarii de atitudine, deoarece consilierea presupune, cel mai adesea, a asista individul in schimbarea de atitudine pentru ca, mai apoi, aceasta sa fie implementata in viata de zi cu zi.

In continuare, lucrarea va analiza diferite abordari teoretice ale consilierii si orientarii. Fiecare specialist are o preferinta teoretica de abordare a procesului de consiliere, dar, de multe ori, aceasta trebuie selectata in functie de problema de consiliere respectiva.

Pornind de la scopul consilierii, se arata cum trebuie facute o serie de alegeri fundamentale privind forma de consiliere, domeniile si temele fundamentale abordate, metodologia de consiliere si metodologia de evaluare.

Lucrarea isi propune sa imbine elementele de teorie cu cele de practica, sa ofere un cadru teoretic in care cititorul sa se regaseasca, astfel incat sa fie capabil sa selecteze cele mai potrivite elemente metodologice pentru asistarea celui/celor consiliati.

Temele abordate vizeaza un orizont larg care sa sprijine individul sau grupul in aspectele fundamentale ale vietii: autocunoastere si dezvoltare personala, comunicare si abilitati sociale, managementul informatiilor si al invatarii, calitatea stilului de viata si consilierea carierei.

Cartea poate fi utila si pentru nespecialisti, oameni interesati de propria dezvoltare sau de cea a propriilor copii, descriind intr-un limbaj accesibil specificul si obiectivele fiecarei varste, precum si provocarile legate de sarcinile de dezvoltare.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat