Microeconomics. Applications

Microeconomics. Applications

Autori: Gabriel Staicu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-943-3

11,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

"Economia este un studiu al omenirii in obisnuita afacere a vietii." Asa a scris Alfred Marshall, unul dintre cei mai faimosi economisti ai secolului al XIX-lea, in manualul sau "Principii de Economie". Si aceasta definitie a economiei, ca stiinta sociala, este astazi la fel de adevarata cum a fost in 1890. Domeniul economiei este impartit in doua subcampuri largi: microeconomia si macroeconomia. Deoarece o vom vom analiza, in continuare, pe prima dintre ele, merita sa mentionam ca microeconomia studiaza modul in care gospodariile si firmele iau decizii si interactioneaza in cadrul pietelor specifice.


 

Obiectivul principal al acestei carti este de a-i ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine cum functioneaza piata. Cum sunt determinate preturile si salariile si de ce sunt ele in continua schimbare? Cine hotaraste ce va fi produs si cat de mult?


 

Prima editie a cartii "Microeconomie. Aplicatii "contine paisprezece capitole si reprezinta un instrument util (printre altele, desigur) pentru studenti pentru a verifica cat au inteles din ceea ce au invatat doar. In interiorul fiecarui capitol, elevii vor afla o varietate de probleme si aplicatii in care li se cere sa aplice conceptele predate in sala de clasa.


 

Cred cu tarie ca elevii invata cel mai bine rezolvand probleme. Acesta este motivul pentru care am oferit in partea I un numar mare de aplicatii, la toate nivelele de dificultate.


 

A doua sectiune a acestei carti ofera raspunsul corect pentru toata lumea. Si pentru ca unele aplicatii sunt mai dificile decat altele, in ultima sectiune a acestei carti, am inclus metodele de rezolvare a acestora. 

Autorul

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat