Volkswirtschaftslehre, Band 1: Mikroökonomik, 2., Uberarbeitete Auflage

Volkswirtschaftslehre, Band 1: Mikroökonomik, 2., Uberarbeitete Auflage

Autori: Anca Dachin

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0109-1

23,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Volkswirtschaftslehre, Band 1: Mikroökonomik (in lb.romana, Economie, vol.1: Microeconomie) este un manual destinat cititorilor interesati de cunoasterea si utilizarea adecvata a notiunilor de baza din economie. Lucrarea explica comportamentul agentilor economici la nivel microeconomic prin prezentarea cererii si ofertei, a mecanismului de functionare a pietei, a factorilor care determina deciziile consumatorului (preferintele, venitul, preturile etc.) si producatorului (factorii de productie, costul de productie, pretul pietei, conditiile de obtinere a profitului etc.) si a modului in care se formeaza preturile pietei in conditiile formelor diferite de concurenta. De asemenea, sunt explicate limite ale eficientei pietelor si aspecte de politica economica a statului cu impact asupra preturilor si alocarii resurselor.

Prezentarea sistematica a conceptelor, teoriilor si indicatorilor utilizati este insotita de grafice si exemple concrete din economie, care ilustreaza aplicabilitatea conceptelor, precum si calcule numerice utile pentru intelegerea formulelor de calcul si a interpretarii rezultatelor. Lucrarea urmareste ca cititorii sa-si dezvolte modul economic de gandire si sa utilizeze cunostintele stiintifice in adoptarea deciziilor proprii.

Cartea se adreseaza studentilor si altor cititori care au cunostinte bune de limba germana si care doresc sa cunoasca termeni economici, pe care sa-i utilizeze corect in comunicarea cu parteneri din spatiul german. Cartea poate fi folosita si de catre studentii straini care beneficiaza de burse de mobilitate in Romania.

 

Produse asemanatoare