Piata de capital – abordari teoretice si practice

Piata de capital – abordari teoretice si practice

Autori: Gabriela-Victoria Anghelache, Carmen Obreja

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0385-9

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 301

49,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

Cartea intitulata „Piata de capital – abordari teoretice si practice” s-a nascut, in principal, din dorinta de a oferi tinerilor si viitorilor economisti un material inchegat si actualizat referitor la existenta si rolul bursei de valori mobiliare in economia Romaniei, de a prezenta caracteristicile instrumentelor financiare, de la cele specifice valorilor mobiliare primare, pana la cele mai sofisticate referitoare la derivative, si de a contribui cu explicatii si exemplificari la intelegerea mecanismelor de tranzactionare.

Cartea este structurata astfel incat sa faciliteze transmiterea cunostintelor si sa deschida noi perspective investirii economiilor la bursa. In cadrul fiecarui capitol se regasesc: concepte cheie, legaturi cu notiuni deja explicate, clarificari conceptuale, semnificatii ale fenomenelor bursiere, corelatii cu evolutia indicatorilor macroeconomici, mecanisme de emisiune si de tranzactionare a instrumentelor financiare, tipuri de tranzactii bursiere, precum si numeroase exemple necesare intelegerii modului de adoptare a deciziei de investire si a rezultatelor tranzactionarii constand in castig sau pierdere.

Cartea se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, precum si tuturor celor care studiaza problematica pietei de capital sau doresc sa patrunda in tainele acesteia si sa cunoasca fascinatia bursei.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat