Tranzactii comerciale. Editia a II-a revazuta si adaugita

Tranzactii comerciale. Editia a II-a revazuta si adaugita

Autori: Nela Popescu

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0099-5

17,10 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Tranzactiile comerciale, prin natura lor, pot genera riscuri atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator. Continutul contractului, etapele pre si post-contractuale, factorii socioeconomici, aspectele referitoare la modalitatile de plata si de finantare sunt doar cateva exemple de cauze generatoare de risc sau incertitudine privind executarea si profitabilitatea tranzactiei. Prin urmare, orice tranzactie implica o evaluare atat din perspectiva volumului sau, cat si din cea a riscului si profitabilitatii. Partile implicate in tranzactie, ca de altfel actorii pietei, generic vorbind, isi bazeaza deciziile pe asteptari, iar viitorul pe care il anticipeaza este dependent de deciziile pe care le iau in prezent.

Cum in sens restrans, o afacere nu pare a fi altceva decat o insumare a resurselor financiare, operationale si umane implicate, pretul resurselor si disponibilitatea variabila a acestora pe piata, genereaza competitie intre pretendentii-proprietari pentru dobandirea lor. Insa odata obtinute, maniera de combinare a acestora conditioneaza succesul afacerii, al tranzactiei. O revenire asupra deciziei, in scopul renuntarii sau reorientarii, nu este lipsita de costuri sau pierderi. De aici, riscul si costul de oportunitate.

 

Pentru ca in lumea reala si in sfera tranzactiilor comerciale, in special, deciziile semnificative sunt luate in contexte situationale complexe si incerte, lucrarea de fata: abordeaza aspecte legate de mecanismul tranzactional, de practici anticoncurentiale si de concurenta neloiala; reda principalele modalitati de transmitere a dreptului de proprietate industriala in tranzactiile comerciale si limitele aferente, precum si cateva contracte comerciale uzuale in tranzactiile comerciale si conditiile de validitate a acestora; releva importanta deosebita a secretelor comerciale in conditiile actuale de business; expune metodele si instrumentele de plata utilizate in tranzactiile comerciale, cu avantajele si dezavantajele asociate pentru fiecare parte implicata in tranzactie; trateaza titlurile comerciale de valoare si posibilitatile de tranzactionare a acestora; analizeaza premisele riscului in tranzactiile comerciale, dar si posibilitatile de management al acestuia.

    

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat