Sociologia educatiei

Sociologia educatiei

Autori: Mihai Diaconu

Anul aparitiei: 2004

ISBN: 973-594-532-0

11,90 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Sub titlul “Sociologia educatiei”  autorul a grupat – pe langa teme care in mod traditional sunt abordate de aceasta ramura a stiintelor educatiei – cateva teme de psihosociologie scolara si de sociopedagogie.
Scopul acestei lucrari este acela de a contribui la o mai buna pregatire initiala a viitorilor profesori, prin formarea unor competente profesionale, pe care celelalte module incluse in planurile de invatamant ale DPPD nu pot sa si le propuna in mod prioritar, ca urmare a timpului de studiu care le este alocat si a unghiului specific din care, fiecare trateaza, in mod obisnuit, problematica profesiei didactice.
Cititorul interesat gaseste raspunsuri la foarte multe dintre problemele practice cu care se va confrunta  in practica scolara. Ne referim, indeosebi, la probleme cum sunt: cultura organizationala a scolii, „sanatatea” organizatiilor scolare, climatul organizational, clasa de elevi ca grup socio-educativ, scoala si comunitatea, conducerea grupurilor educationale, insa intreaga problematica abordata in lucrare prezinta un real interes pentru viitorii profesori, ca si pentru cei care exercita o profesie didactica. Fiecare capitol contine si aplicatii pentru fiecare tema abordata.
 

Produse asemanatoare