Securitatea datelor personale in era digitala a comertului electronic

Securitatea datelor personale in era digitala a comertului electronic

Autori: Vanesa Mădălina Vargas

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0485-6

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 241

57,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

Securitatea datelor personale in era digitala a comertului electronic isi propune sa analizeze corelatiile ce se stabilesc intre utilizarea datelor personale in mediul electronic de catre consumatori, modul in care perceptia acestora si decizia de a achizitiona bunuri online este influentata de catre companii prin prelucrarea datelor cu caracter personal si implicatiile acestor aspecte asupra organizatiilor si e-businessurilor. Aceste corelatii nu au fost indeajuns studiate, problematica fiind de actualitate, ivita in marja cresterii dinamicii utilizarii serviciilor de Internet, precum retelele sociale, magazinele online sau serviciile de sharing online, toate utilizand cantitati mari de date.

Debutul si sursa initiala a acestei lucrari de cercetare sunt subsumate aplicarii obligatorii in toate statele membre ale Uniunii Europene a Regulamentului General de Protectie a Datelor (RGPD) la data de 25 mai 2018.

Lucrarea de fata are rolul de a masura dubla perspectiva a perceptiei consumatorului si a specialistilor in domeniul securitatii cibernetice asupra utilizarii datelor personale in mediul electronic.

Printre teme regasite in carte se numara: analiza clarificarilor conceptuale in domeniul comertului electronic, tendintele si evolutiile la nivel global, profilul si comportamentul consumatorului din comertul electronic, evolutia acestuia in pandemia COVID-19;  piata datelor personale, a rolului acestora pe dark web, siguranta si protectia datelor si informatiilor, conceptul confidentialitatii in contextul mediilor sociale si al telefoanelor, tipuri de atacuri cibernetice, metode de securizare a propriilor sisteme informatice si multe altele.

Produse asemanatoare