Tema cartii, motivata de schimbarile ce se produc in prezent, este supusa dezbaterilor contradictorii privind globalizarea. Lucrarea este structurata in patru capitole.
Capitolul I releva dimensiunile principale ale globalizarii (economica, culturala, ecologica) insistand asupra celei de natura economica, al doilea capitol abordeaza sistemul comercial multilateral, sub numeroase aspecte: fundamente, institutionalizarea prin GATT-OMC, rezultatele rundelor de negocieri din ultimele decenii, reducerea barierelor comerciale, promovarea liberalizarii schimburilor comerciale si multe altele.
Capitolul III trateaza integrarea regionala, evidentiind tipologii si forme (istorice, geografice) de integrare regionala, iar capitolul IV sintetizeaza opiniile, incercand un raspuns la intrebarea: tendintele dintre regionalism si multilateralism sunt contrare sau complementare, in conditiile globalizarii contemporane?
Cartea reprezinta un studiu spre reflexie asupra complexitatii si diversitatii fenomenelor mondiale contemporane din economie, prezentand interes pentru toti cei care doresc sa stie mai bine cum poate globalizarea, impreuna cu procesele care se petrec in legatura cu aceasta, sa functioneze si sa aduca mai multe avantaje la nivel global, regional, national si individual.
Multilateralism si regionalism in contextul globalizarii
Autori: Irina Tobosaru
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-606-505-081-5
34,20 lei
In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana |