La achizitia acestui set de carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.
In volumul intai al acestui nou curs universitar, autorul analizeaza ceea ce este peren in evolutia istorica a conceptelor de cultura si civilizatie, dar si legatura, din ce in ce mai puternica, biunivoca, ce s-a creat intre ele si conceptul, mult prea larg raspandit si adesea gresit inteles, de management. Conceptul de management, pentru unii, visatori, reprezinta: o stiinta, o arta, o stare de spirit, un sistem de valori, iar pentru altii, cei pragmatici: previziune, organizare, coordonare, antrenare si control-evaluare. Cititorul atent va afla raspunsul corect, dar si, mult mai important, de ce, de cand, cum, cu ce intensitate, in ce scop, cu ce rezultate, se produc studiul, cercetarea si experientele din acest domeniu, de mare rafinament, al managementului comparat international.
In al doilea volum, autorul ofera ca pilda, ca exemplu si ca provocare, calatoriile sale fizice prin lumi concrete, imersiunile profunde in dimensiunea spirituala a acestora, textele ce redau experientele concrete, retrairea unice clipe unice, „impartasirea bucuroasa cu toti cei care cauta o cale, o directie, o poteca sinuoasa ori un drum pavat cu certitudini prin si printre culturile si civilizatiile lumii noastre, ca alta nu avem, toate acestea si, poate, inca ceva, ce va descoperi, in maniera personala, fiecare cititor”.