Tranzactii comerciale internationale. Concepte, mecanisme si practici moderne

Tranzactii comerciale internationale. Concepte, mecanisme si practici moderne

Autori: Victor Danciu

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-537-7

13,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Tranzactiile comerciale internationale constituie unul din pilonii afacerilor internationale. Cunoasterea si utilizarea problematicii si mecanismelor proprii acestora sunt cerinte imperative. Lucrarea este un raspuns la aceste cerinte si se concentreaza asupra solutiilor teoretice si practice moderne care ii pot sprijini pe cei interesati.

Lucrarea este organizata in opt capitole, in care sunt tratate cele mai folosite tehnici moderne pentru realizarea tranzactiilor comerciale internationale. Fiecare capitol este dedicat unei tehnici comerciale, respectiv exportului, licentierii, francizei, subcontractarii, exporturilor complexe, firmelor mixte si aliantelor strategice internationale. Capitolul este structurat astfel incat sa evidentieze atat elementele comune mai multor tehnici cat si, mai ales, pe cele specifice tehnicii in cauza. Partile comune se regasesc in concepte, motive, forme, avantaje, dezavanataje si riscuri, al caror continut este specific de la o tehnica la alta. Aceste parti sunt completate cu elementele si mecanismele particulare proprii fiecarei tehnici comerciale. Fiecare capitol se incheie cu o parte dedicata unor cazuri care reflecta practicile internationale.

Metodologia folosita pentru elaborarea lucrarii permite prezentarea teoriei intr-o maniera care faciliteaza urmarirea firului logic al ideilor si retinerea lor mai usoara. Ideile pot fi bine intelese si verificate cu ajutorul exemplelor, analizelor si cazurilor incluse in fiecare capitol. Intreaga lucrare este conceputa si elaborata astfel incat sa faciliteze gindirea dinamica si aplicata.
 

Produse asemanatoare