Suplimentatia in fitness si bodybuilding

Suplimentatia in fitness si bodybuilding

Autori: Dan Cristian Manescu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-420-2

22,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Materialul cartii de fata aduce in prim plan o serie de informatii referitoare la o componenta mai putin detaliata a sporturilor de crestere si reliefare musculara – suplimentatia nutritionala. Abordand elemente nepublicate pana acum, cartea se doreste a fi o sursa clara de informare asupra a ceea ce inseamna suplimentele, ce rol au ele si cum actioneaza  corelat cu biochimia organismului sau fiziologia efortului, creand astfel cititorului posibilitatea de a percepe diferentele dintre mit si realitate, dintre utilizarea corecta si abuz, sau dintre efectele naturale si cele induse artificial.

Cartea este structurata in trei parti, in prima regasindu-se o prezentare generala a etapelor transformarilor nutritionale, a autoreglarii fizico-chimice si reglarii hormonale, a periodizarii suplimentatiei, precum si a modului de functionare a principiilor nutritive active.
Partea a doua concentreaza informatii referitoare la suplimentatia specifica fiecarui obiectiv in parte, trecand in revista suplimentatia pentru energizare, pentru cresterea masei, pentru arderea grasimilor, pentru forta, pentru antrenamentul de tip cardio, precum si doua tipuri de suplimentatie speciale – cea de refacere a articulatiilor, si cea de protectie a ficatului. De asemenea este inclusa o prezentare a unor produse frecvent utilizate de catre sportivii din aria fitnessului, reunite sub numele de suplimentatie complementara.
Cea de-a treia parte a cartii prezinta elemente de interes general referitoare la suplimentatia pentru wellness si imunitate, un sector rezervat tuturor celor care frecventeaza salile de intretinere fizica in scopul imbunatatirii calitatii vietii si a sanatatii, si nu neaparat in ideea de a face performanta. Sunt prezentate si explicate complet rolul si caracteristicile antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor, acizilor grasi esentiali, ale  produselor si substantelor cu potential reductor al startului adipos, precum si particularitati ale hidratarii celulare si a stresului oxidativ. De asemenea sunt incluse si clasificate imunomodulatoarele de natura vegetala, precum si gama completa a metodelor de reglare a mecanismelor imunitare. 

Cartea vine astfel in intampinarea nevoilor de informare a celor ce frecventeaza salile de fittness si bodybuilding, umpland un gol de informare existent pana acum in ceea ce priveste aparitiile editoriale pe tema suplimentelor nutritive.
 

Produse asemanatoare