Controlul financiar si expertiza contabila. Editia a III-a revizuita

Controlul financiar si expertiza contabila. Editia a III-a revizuita

Autori: Marian Sgardea

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0391-0

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 378

73,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

In editia a treia a lucrarii Control financiar si expertiza contabila, domnul profesor a realizat o documentare de specialitate care ofera cititorului o prezentare actuala si sinoptica a procedurilor si tehnicilor de control financiar utilizate de majoritatea expertilor si profesionistilor (contabili si consilieri fiscali) din practica financiara si fiscala din Romania.

Sunt analizate mediul de control si formele de control din economie si organizatiile care actioneaza intr-un cadru reglementat. In mod evident, noile conditii de organizare economica si sociala, bazate pe respectarea principiilor guvernatei corporative, impun alegerea unor noi tehnici si forme de control in monitorizarea realizarii obiectivelor propuse. In aceasta carte se gasesc informatii despre principala autoritate in controlul banilor publici – Curtea de Conturi a Romaniei, despre controlul exercitat in domeniul autoritatii guvernamentale, dar si despre controlul financiar intern propriu. O atentie semnificativa se acorda controlului exercitat la nivelul organizatiilor economice sau al entitatilor publice, institutii, UAT-uri, agentii, ministere. Pentru a avea un control eficient, autorul propune o metodologie de recuperare a pierderilor cauzate de salariati, prin atragerea raspunderii patrimoniale.

Cartea Control financiar si expertiza contabila este un instrument de lucru, un ajutor destinat studentilor sau aspirantilor experti contabili, precum si economistilor, functionarilor implicati in mod efectiv in domeniul controlului bugetar si al controlului financiar preventiv al fondurilor europene din cadrul institutiilor publice.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat