Populismul. Analiza multidimensionala

Populismul. Analiza multidimensionala

Autori: Marin Dramnescu

Anul aparitiei: 2022

ISBN: 978-606-34-0414-6

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 329

74,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

Populismul a devenit o atitudine tot mai accentuata in intreaga Europa si cu particularitati specifice in Europa Centrala si de Est, integrandu-se intr-un fenomen tot mai raspandit. Politicienii populisti din majoritatea tarilor Europei, prin discursul lor, exploateaza frustrarea sociala generata de problemele economice indicand vinovatii principali: coruptia, elitismul politic si imigrantii. Pe acest fond ei ataca sistematic institutiile democratice, parlamentul, deciziile instantelor de judecata, sistemul de justitie in ansamblul sau, bancile centrale, neutralitatea politica a functionarilor publici si independenta presei. Si toate acestea în numele poporului, insinuand ideea ca deciziile luate sunt juste si eficiente, incercand sa satisfaca solicitarile subiective ale populatiei, inteleasa ca un corp omogen, unitar.

Cartea Populismul. Analiza multidimensionala ofera o perspectiva integrata, prin care fenomenul populist este analizat din perspectiva istorica, religioasa, sociologica, psihologica, etica si a stiintelor comunicarii. Acest fapt asigura o intelegere mai profunda si mai obiectiva a populismului, cu deschidere spre solutii concrete de control si diminuare a impactului sau asupra societatilor democratice.

Cartea se adreseaza specialistilor si cercetatorilor in stiinte politice, economice, juridice si sociale, in general. De asemenea se constituie ca un autentic instrument pentru formarea intelectuala a studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, fiind accesibila si publicului larg interesat de dinamica societatii actuale.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat