Dictionar de termeni economici spaniol-roman

Dictionar de termeni economici spaniol-roman

Autori: Anca Pecican

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0426-9

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 127

33,10 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro

Acest dictionar terminologic bilingv spaniol-roman completeaza piata romaneasca de resurse terminologice, adresandu-se traducatorilor si studentilor la stiinte economice, care doresc sa participe la programe de mobilitate, angajatilor companiilor de externalizare, romanilor care lucreaza pe teritoriul tarilor de limba spaniola, precum si vorbitorilor de limba spaniola din Romania.

Termenii au fost inclusi in dictionar dupa criteriile relevantei, actualitatii si frecventei, mentionandu-se numai acele sensuri specifice domeniului economic. Din aceleasi ratiuni, au fost incluse si anglicisme foarte frecvente in comunicarea de afaceri in cele doua limbi.

Din punctul de vedere al gradului de specializare, aceasta lucrare cuprinde atat  lexic strict specializat, cat si lexic cu nivel mai redus de specializare, aflat la intersectia dintre lexicul economic si cel al limbii generale. Acesta din urma prezinta o difuzare mai larga, fiind des intalnit in presa, manuale sau materiale cu grad mediu sau scazut de specializare, destinate publicului larg.

In al treilea rand, dictionarul cuprinde termeni apartinand altor domenii specializate, care au tangenta cu cel economic. Din acest punct de vedere, domeniul juridic este cel mai bine reprezentat. Data fiind importanta legilor in reglementarea multor fenomene economice, pentru a veni in interesul cititorului, un dictionar terminologic economic nu poate face abstractie de termenii juridici relevanti.

Pornind de la literatura de specialitate, s-au considerat drept reprezentative pentru domeniul amplu al economiei subdomeniul asigurarilor, cel al bursei de valori, subdomeniul bancar, cel financiar, cel al comertului, cel al contabilitatii, cel al fiscalitatii, cel al resurselor umane, marketingul, publicitatea, logistica si, respectiv, turismul. Din perspectiva interdisciplinara, anumite domenii, precum: cel juridic, cel industrial, cel al matematicii si cel al statisticii, avand statut de sine statator, independent de domeniul economic, sunt mentionate in acest dictionar in cazul termenilor pe care ii au in comun cu domeniul economic si care intereseaza cititorul.

Produse asemanatoare