Cartea, completare a Contabilitatii institutiilor publice, abordeaza o tema de interes pentru cei care sunt ancorati în sfera contabilitatii institutiilor publice, studenti sau practicieni.
Lucrarea este una densa, structurata pe aceleasi 12 capitole expuse si în partea teoretica, si îsi propune sa treaca în revista tot atatea teme de interes pentru cei care studiaza domeniul contabilitatii publice. Astfel, lucrarea propune spre exemplificare numeroase probleme, studii de caz si la final chiar o ampla monografie contabila a unei institutii din domeniul sanitar.
Aspectele contabile vizeaza fondurile, finantarile si rezultatele, activele fixe, stocurile, terti, trezoreria, veniturile si cheltuielile, lucrarile de închidere contabile si, nu în ultimul rand, conturile în afara bilantului, extrem de importante.
Lucrarea, în ansamblul ei, este extrem de laborioasa, partea practica încercand sa completeze partea teoretica si sa elucideze toate necunoscutele. Fiecare capitol reuneste probleme practice cu informatii relevante pentru tema în cauza, de natura legala, fiscala, financiara. Avand un pronuntat caracter practic, aceasta este, în consecinta, extrem de utila nu numai studentilor economisti, ci si practicienilor în contabilitate.