Auditing the Auditors through POB Inspections

Auditing the Auditors through POB Inspections

Autori: Marta Tache

Anul aparitiei: 2022

ISBN: 978-606-34-0408-5

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 249

0,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Cartea Auditing the Auditors through POB Inspections isi propune sa investigheze legatura de cauzalitate dintre gradul de transparenta al raportarii financiare conform IFRS și calitatea serviciilor de audit. Implementarea programelor de inspectie este reforma cheie care a condus la imbunatatirea relatiei dintre auditul financiar, conform ISA si raportarea financiara, conform IFRS.

Transparenta informationala a raportarii financiare bazata pe un set de standarde de inalta calitate precum IFRS nu este determinată doar de aplicarea acestora, ci si de calitatea auditului financiar, care, la randul sau, este influentat de modul în care autoritatile de supraveghere nationale (Public Oversight Board) controleaza companiile.

Cartea se adreseaza publicului larg interesat de domeniul stiintelor economice. Aceasta cercetare scoate la lumina un adevar investigat prin intermediul inspectiilor POB. Acest adevar exista în constiinta umana, regasindu-se si în Codul de Etică al auditorilor. In masura in care fiinta umana nu mai poate avea control asupra propriilor interese (Agency Theory, ajunge sa respecte adevarul din obligatie (Code of Ethics). Inspectiile POB sporesc independenta serviciilor de audit, iar publicarea rapoartelor POB creste calitatea auditului financiar si transparenta raportarii financiare conform IFRS.

 

Produse asemanatoare