Contabilitate financiara. Notiuni teoretice si aplicatii

Contabilitate financiara. Notiuni teoretice si aplicatii

Autori: Mariana Elena Glavan, Mirela Paunescu, Daniela Artemisa Calu, Raluca Gina Guse

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0128-2

37,10 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

  

Intentia autorilor este de a oferi tuturor celor interesati de contabilitatea financiara sau implicati in contabilitatea societatilor comerciale un ghid util pentru activitatea lor. Cartea include opt capitole care acopera principalele elemente ale situatiilor financiare. In fiecare capitol, cititorii (studenti, profesionisti contabili sau diversi utilizatori ai informatilor din situatiile financiare) vor gasi prezentarea principalelor notiuni teoretice, urmata de ilustrarea conceptelor teoretice prin exemple rezolvate, care faciliteaza procesul de intelegere a fenomenelor studiate. Sunt incluse si aplicatii propuse spre rezolvare, cu rolul de a sprijini procesul de invatare si de aprofundare a notiunilor si cazurilor practice studiate. Studiile de caz sunt special gandite pentru a acoperi o gama larga de situatii foarte probabil a fi intalnite in activitatea de zi cu zi a unei societati comerciale. 

Aspectele abordate se refera la principiile contabile, modul de intocmire si continutul situatiilor financiare, analiza informatiilor din situatiile financiare, precum si la recunoasterea si evaluarea in contabilitate a elementelor de capitaluri proprii, active imobilizate, stocuri, creante, datorii, trezorerie, venituri si cheltuieli.

Prin urmare, cititorii dobandesc capacitatea de a intelege continutul situatiilor financiare si de a realiza analize financiare si rationamente cu caracter economic pe baza informatiilor din aceste documente. De asemenea, au posibilitatea de a-si face o idee clara despremecanismul de recunoastere in contabilitate a tranzactiilor si evenimentelor care formeaza activitatea unei entitati economice. 

Cartea este deosebit de utila prin exemplele complexe prezentate si prin modul de ilustrare a notiunilor de specialitate care ii ajuta pe cei interesati sa se familiarizeze cu situatiile financiare si cu rationamentele care trebuie facute pentru a intelege ce efect are o anume tranzactie asupra situatiilor financiare.

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat