Piete financiare. Structura, institutii, instrumente, reglementari

Piete financiare. Structura, institutii, instrumente, reglementari

Autori: Mihaela Dragota (coord.), Victor Dragota, Catalina Handoreanu, Andreea Stoian, Cosmin Iuliu Serbanescu, Laura Obreja Brasoveanu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-170-6

54,30 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea isi manifesta originalitatea prin realizarea unei prezentari analitice a tuturor componentelor pietei financiare. Astfel, sunt avute in vedere pietele de capital, a controlului, monetara, a titlurilor de stat, a asigurarilor si fondurilor private de pensii, valutara si a activelor alternative (imobiliare, metale si pietre pretioase, petrol etc.). In aceasta abordare originala, se remarca includerea in „Piete financiare” a unor componente mai putin abordate in lucrarile anterioare din domeniu, respectiv a pietei controlului si a pietei activelor alternative. Acestea sunt prezentate din perspectiva finantelor comportamentale din practica financiara.
Dimensiunea analitica a pietei financiare, privita in sens larg, cantitatea si calitatea informatiilor, precum si impletirea armonioasa intre viziunea macroeconomica si cea microeconomica asupra unor componente ale pietelor financiare, recomanda prezenta lucrare atat mediului universitar economic, cat si practicienilor.
Prin problematica complexa si chiar dintr-o perspectiva istorica a fenomenelor si mecanismelor ce se manifesta pe pietele financiare, volumul, integrat armonios  in colectia Piete financiare, poate fi un instrument util in procesul didactic pentru diverse discipline incluse in planurile de invatamant la nivel de licenta si la nivel de masterat, la diverse facultati economice, discipline precum: Piete financiare, Gestiunea portofoliului, Asigurari si reasigurari, Piete de capital, Relatii financiar-valutare internationale etc.
De asemenea, lucrarea poate fi utila si investitorilor – persoane fizice si investitori institutionali, analistilor financiari, managerilor de portofoliu sau consultantilor de investitii, care vor avea astfel la dispozitie o lucrare cuprinzand caracteristicile tuturor pietelor pe care se pot realiza plasamente financiare cu oportunitati sporite de diversificare a portofoliilor, mai ales in perioade dificile, de criza economica si financiara, asa cum este momentul in care aceasta lucrare vede lumina tiparului.
Primul volum a realizat prezentarea sistemelor financiare. In continuarea acestuia, volumul al doilea prezinta intr-o maniera detaliata componentele pietelor financiare. Cel de-al treilea volum va aprofunda domeniul  pietelor de capital.
 

Produse asemanatoare