Pedagogie /Manual adresat studentilor si profesorilor care se pregatesc pentru definitivarea in invatamant si obtinerea gradului didactic II

Pedagogie /Manual adresat studentilor si profesorilor care se pregatesc pentru definitivarea in invatamant si obtinerea gradului didactic II

Autori: Mihai Diaconu, Ioan Jinga (coord.), Olga Ciobanu, Adina Pescaru, Monica Paduraru

Anul aparitiei: 2004

ISBN: 973-594-517-7

30,45 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea pe care o supunem atentiei cititorilor interesati de problematica educatiei formale realizata in unitatile de invatamant, a fost realizata de un colectiv de cadre didactice din cadrul Departamentului Pentru Pregatirea Personalului Didactic al ASE Bucuresti, pe baza programei destinate studentilor economisti care se pregatesc si pentru o cariera didactica.
Totodata, autorii au avut in vedere si programa de Pedagogie si elemente de Psihologie pentru definitivarea in invatamant si obtinerea gradului didactic doi, fara a epuiza insa toate temele prevazute de aceasta programa.
Structura lucrarii a fost stabilita potrivit structurii disciplinei “PEDAGOGIE” din planul-cadru de invatamant, aprobat prin Ordinul ministrului  educatiei si cercetarii nr.4327/13.06.2003, pentru DPPD, iar competentele vizate sunt cele stabilite de Consiliul National pentru Pregatirea Profesorilor pentru profesia didactica.
Pentru elaborarea elementelor de continut, autorii au studiat documentele reformei invatamantului din Romania, o vasta literatura de specialitate, consacrata formarii personalului didactic, precum si alte manuale de pedagogie, romanesti si straine.
Unitatea de conceptie si redactare a fost  asigurata de coordonatorii volumului, prin stabilirea unei machete de lucru, insa fiecare autor si-a pastrat propriul sau stil de prezentare, fapt ce justifica o anumita varietate de abordare in elaborarea textului.
Conceputa ca un manual, lucrarea se caracterizeaza prin sistematizare, coeziune si claritate, oferindu-le cititorilor o lectura accesibila si agreabila. De asemenea, sublinierile facute si exemplele oferite de autori contribuie si ele la retinerea, cu usurinta, a elementelor de continut esentiale si la realizarea conexiunii dintre teorie si practica.
Asa cum se mentioneaza si in subtitlul lucrarii, ea se adreseaza atat studentilor care se pregatesc sa devina profesori, cat si celor care practica deja o profesie didactica.
Fara pretentia de a fi exhaustiva, problematica abordata asigura – daca va fi insusita – principalele competente vizate si ofera celor interesati probleme de reflectie si noi deschideri pentru a putea dobandi acel ansamblu de calitati cunoscut sub denumirea de maiestrie pedagogica.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat