Pachete software si aplicatii SAS

Pachete software si aplicatii SAS

Autori: Ileana Adina Uta, Anca Ioana Andreescu, Simona Vasilica Oprea

Anul aparitiei: 2018

ISBN: 978-606-34-0252-4

37,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea „Pachete software si aplicatii SAS” este organizata in patru capitole care acopera concepte generale privind pachetele software, utilizarea produsului SAS Enterprise Guide si programarea in limbajul SAS.

Capitolul I este dedicat conceptelor de baza privind pachetelelor software, fiind prezentate definitii, notiuni si clasificarea produselor software din diverse puncte de vedere. Deoarece activitatea de alegere a unui produs software dintr-o multitudine de produse de acelasi tip poate fi destul de dificila, in acest capitol sunt prezentate diferite criterii de calitate software, din punctul de vedere al utilizatorului, criterii ce pot fi utilizate in alegerea produselor software si in evaluarea performantelor acestora. Sunt prezentate modalitati de stocare si de difuzare a produselor software, aspecte privind conceptul de „Cloud Computing” (tipuri, caracteristici, premise, beneficii si limitari). In finalul acestui capitol sunt prezentate dispoziitiile legale privind protectia dreptului de autor in domeniul programelor pentru calculator (Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe), precum si principalele tipuri de licente software din acest domeniu.

Capitolele II si III prezinta diverse caracteristici ale pachetelor software pentru prelucrari analitice, respectiv pachete software pentru prelucrari statistice sau pentru optimizari, precum si ale pachetelor software de tip ERP.

Capitolul IV este dedicat pachetului software SAS Enterprise Guide si programarii in limbajul SAS, cuprinzand aspecte privind arhitectura, componentele si caracteristicile produsului SAS, precum si utilizarii componentei SAS Enterprise Guide (accesarea datelor, pregatirea datelor pentru analiza: interogari, prelucrarea datelor si personalizarea rezultatelor, crearea de grafice si harti, precum si concepte privind programarea SAS si lucrul cu programe SAS, atat in SAS Enterprise Guide, cat si in SAS Studio.

 

 

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat