Dezvoltarea aplicatiilor RIA

Dezvoltarea aplicatiilor RIA

Autori: Andrei Toma, Radu Constantinescu, Mihai Pricope, Floarea Nastase

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-290-1

16,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Aceasta carte se adreseaza programatorilor de aplicatii web cu cunostinte de C# si abordeaza problema construirii de aplicatii cu interfata rich bazate pe servicii de acces la date. Necesitatea acestei abordari provine din avantajele  legate de usurinta de utilizare a aplicatiilor client RIA fata de clientii constituiti pe o paradigma clasica request-response. Aplicatia client este dezvoltata in Adobe FLEX, o tehnologie matura de dezvoltare a aplicatiilor RIA, iar serverul in ASP.NET si  C# cu datele memorate pe un server MS SQL.

Cartea trateaza teme legate de construirea si personalizarea unei interfete FLEX orientata spre usurinta de utilizare, accesul la date prin servicii web, definirea de componente custom, accesul la servicii externe etc. Pe partea de dezvoltare a componentei server, sunt abordate construirea serviciilor web si accesul la date in C#, alaturi de probleme legate de constructia si prelucrarea de rezultate XML.

Tematicile abordate acopera introducerea in construirea aplicatiilor RIA cu servicii de date, informatii care permit construirea unei aplicatii complete. Pe langa subiectele care tin de constructia efectiva a unei aplicatii de complexitate medie, sunt abordate teme legate de rafinarea unei aplicatii pentru a lua in considerare reducerea cuplarii si elemente de securitate.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat