Cultura si diversitate. Introducere in sociologie

Cultura si diversitate. Introducere in sociologie

Autori: Ionut Anastasiu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-469-1

26,30 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Aceasta carte se adreseaza studentilor de la facultatile de Administratie si Management Public, Cibernetica, Statistica si Informatica.

Autorul abordeaza probleme specifice discursului sociologic contemporan, dorind sa cristalizeze ideea diversitatii modurilor de viata specific umane. Aceste teme privesc, pe de o parte, aparitia si dezvoltarea sociologiei ca stiinta, precum si metodologia specific sociologica, iar, pe de alta parte, unele dintre elementele fundamentale ale structurii sociale. Interactiunile dintre oameni sunt creatoare de valori, de simboluri, dar modul de structurare si intelegere al acestora poate fi radical diferit de la o societate la alta. Procesul de enculturatie ne arata ca orice individ asimileaza/interiorizeaza valorile, normele, comportamentele grupului in cadrul caruia traieste, sau, intr-un limbaj sociologic, cultura acelui grup.

Tabloul diversitatii lumii este, probabil, cea mai profunda imagine despre om. Familia, grupurile, organizatiile, societatea, urbanizarea, cultura, globalizarea etc. sunt analizate nu doar prin prisma teoretica, ci, mai ales, prin intermediul corelatiilor cu viata reala, a implicatiilor directe pe care acestea le au asupra oamenilor, in calitatea lor de fiinte sociale.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat