Bogatia Romaniei

Bogatia Romaniei

Autori: Nicolae Xenopol (traducere din limba franceza: Deliana Vasiliu, Roxana Barlea, Maria Ana Oprescu, Mihai Serban, Corina Lascu-Cilianu, Maria-Antoaneta Lorentz)

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-673-2

19,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea Bogatia Romaniei, de Nicolae D. Xenopol în 1916, a fost tradusa de un colectiv de cadre didactice din Academia de Studii Economice din Bucuresti, la initiativa profesorului Ion Vorovenci, pasionat de cunoasterea trecutului institutiei si a fauritorilor ei. 
 
Economistul si omul politic Nicolae D. Xenopol face o scurta sinteza a evolutiei economiei romanesti în perioada 1829-1916. Ramasa aproape necunoscuta publicului larg ca urmare a mortii premature a autorului si a evenimentelor ce au marcat isoria Romaniei, cartea a aparut cu prilejul sarbatoririi unui secol de existenta a Academiei de Studii Economice si reprezinta un act de cultura remarcabil, de recunoastere a operelor marilor nostri economisti.
 
Lucrarea frapeaza prin continutul sau, multe dintre ideile exprimate de Nicolae Xenopol, fondatorul Academiei de Înalte Studii Comerciale si Industriale, fiind valabile si astazi. Ea poate constitui o importanta sursa de documentare atat pentru economisti si oamenii politici din Romania, cat si pentru iubitorii de istorie.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat