Arhitecturi informationale agile in mediul colaborativ de afaceri

Arhitecturi informationale agile in mediul colaborativ de afaceri

Autori: Marinela Mircea

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-34-0025-4

16,90 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

 

Autoarea analizeaza agilitatea organizatiei, prin diferite abordari: colaborarea, ca mijloc de crestere a agilitatii organizatiei, BPM (Business Process Management) pentru orchestrarea functionalitatilor independente, SOA (Service-Oriented Architecture) pentru arhitectura proiectarii si implementarii acestor functionalitati, cadrul decizional si Collaborative Business Intelligence pentru managementul deciziilor organizatiei, metodologii de dezvoltare software pentru inlaturarea barierelor si limitelor unor sisteme informatice, standarde pentru asigurarea calitatii software.

 

Cartea este elaborata in mod gradual, concis si coerent, vizand atat aspecte de ordin organizational (modele de afaceri, procese interorganizationale, managementul cunostintelor, cadrul decizional, arhitecturi etc.), dar si aspecte de ordin tehnologic (abordarile metodologice si metodele de dezvoltare descrise). Arhitectura propusa cuprinde opt capitole, fiecare punctand probleme complexe, dar constituind si o premisa pentru dezvoltarea urmatoarelor.

 

Lucrarea se adreseaza atat specialistilor din domeniul informatic preocupati de dezvoltarea sistemelor software, cat si beneficiarilor acestor sisteme. La nivel metodologic, prin solutiile generale propuse, se ofera o alternativa care vizeaza in principal organizatiile care vor sa valorifice oportunitatile oferite de mediul colaborativ in vederea cresterii agilitatii. Importanta rezultatelor cercetarii este reliefata si de evidentierea pasilor care pot fi parcursi in directia informatizarii prin metodele de dezvoltare, integrare, testare si validare propuse.

 

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat