A concepe, a redacta si a publica un articol stiintific. O abordare in contextul cercetarii economice, Editia a doua

A concepe, a redacta si a publica un articol stiintific. O abordare in contextul cercetarii economice, Editia a doua

Autori: Vasile Dinu, Gheorghe Savoiu, Dan-Cristian Dabija

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0220-3

31,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Rezultatele unor studii, cercetari sau experimente nu pot fi cu adevarat cunoscute de catre comunitatea stiintifica, decat daca respecta standarde si reguli impuse de experienta si traditia activitatii stiintifice. Autorul trebuie sa cunoasca metodologia cercetarii stiintifice si elementele structurale ale unui articol stiintific. De asemenea, el trebuie sa satisfaca cerintele specifice de redactare si mai ales de exprimare consacrate in cadrul  anumitor domenii si grupuri de specialisti, precum si elementele de etica a cercetarii si a comunicarii rezultatelor obtinute, alaturi de posibilitatile de publicare.

Autorii abordeaza sistematic procesul de concepere, redactare si publicare a unui articol stiintific, printr-un demers logic, pornind de la provocarile clasice si moderne ale cercetarii stiintifice actuale, trecand la descrierea elementelor structurale ale unui articol stiintific si a cerintelor privind redactarea sa, prezentand apoi aspecte relevante referitoare la deontologia cercetarii si a publicarii, pentru ca in final sa se refere la modalitatile de diseminare a rezultatelor investigatiilor derulate. 

Cartea este destinata in principal tinerilor cadre didactice si cercetatorilor, doctoranzilor, masteranzilor, studentilor, dar si cadrelor didactice universitare interesate in elaborarea si publicarea de articole stiintifice in reviste de prestigiu din fluxul principal de publicatii, indexate si cotate in baze de date relevante pentru comunitatea stiintifica internationala. Ea se constituie intr-o lucrare care aduce in prim plan o serie de bune practici in conceperea, redactarea si publicarea unui articol stiintific legat de stiintele economice si de administrarea afacerilor. 

 

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat