Volkswirtschaftslehre,Band 2: Makrookonomik /2., Uberarbeitete Auflage

Volkswirtschaftslehre,Band 2: Makrookonomik /2., Uberarbeitete Auflage

Autori: Anca Dachin

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-303-8 /978-606-505-304-5

32,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Economie, vol.2: Macroeconomie (in limba germana) este o carte destinata cititorilor interesati de cunoasterea si utilizarea adecvata a notiunilor de baza din economie. Sunt prezentate si explicate marimile agregate la nivel macroeconomic, respectiv consumul final al populatiei, formarea bruta de capital, economisirea nationala, cererea si oferta agregata etc., concepte a caror intelegere deschide drumul interpretarilor spre economia mondiala, marcata de integrarea economica si globalizare. Sunt explicati indicatorii macroeconomici, fluxurile economice nationale, dezechilibre principale ale pietei muncii, pietei monetare si pietei valutare, precum si aspecte relevante ale economiei deschise. Sunt abordate detaliat probleme cheie ale macroeconomiei, respectiv inflatia, somajul, cresterea economica si fluctuatiile economice, precum si politicile macroeconomice ocazionate de cautarea solutiilor de redresare si relansare economica.
Prezentarea sistematica a conceptelor, teoriilor si indicatorilor utilizati in statistica se bazeaza pe o documentare din literatura actuala in domeniul macroeconomiei si este ilustrata cu date si situatii concrete din economia Romaniei, comparativ cu tarile Uniunii Europene.
Cartea se adreseaza cititorilor romani care au cunostinte bune de limba germana si doresc sa cunoasca termeni economici, pe care sa-i utilizeze corect in comunicarea cu parteneri din spatiul german. Cartea poate fi folosita si de catre studentii straini care beneficiaza de burse de mobilitate in Romania.
 

Produse asemanatoare