Rolul si importanta antrenamentului psihotron in lectia de educatie fizica din invatamantul universitar

Rolul si importanta antrenamentului psihotron in lectia de educatie fizica din invatamantul universitar

Autori: Neluta Smidu

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-588-9

15,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Scopul acestei carti este acela de a oferi solutii pentru optimizarea lectiei de educatie fizica din invatamantul superior prin aplicarea antrenamentului psihoton in vederea imbunatatirii atat a capacitatii de refacere a organismului, cat si a proceselor psihice cognitive necesare procesului de invatare. 
 
In conditiile in care activitatea studentilor are un caracter intelectual pronuntat, stiut fiind ca in procesul de invatamant se cere acumularea unui volum tot mai crescut de cunostinte teoretice, educatia fizica trebuie sa contribuie la imbunatatirea performantelor proceselor psihice (atentie, memorie, gandire). In acest context, utilizarea tehnicilor de relaxare are un rol din ce in ce mai important, reprezentand premizele necesare unei invatari de calitate. Aplicand antrenamentul psihoton am avut posibilitatea de a experimenta practic si de a observa impactul pe care acesta il are in formarea potentialului psiho-intelectual specific studentelor economiste.
 
Cartea este rodul cercetarii experimentale a autoarei, ea cuprinde date din literatura de specialitate, date obtinute din cercetare stiintifica, dar si date din experienta acumulata pe parcursul celor 15 ani de activitate in domeniul educatiei fizice si sportului.

Produse asemanatoare