Manipulari farmacologice in reliefarea musculara

Manipulari farmacologice in reliefarea musculara

Autori: Dan Cristian Manescu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-423-3

21,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Cartea aduce in atentia celor interesati de fenomenul dezvoltarii masei musculare informatii utile legate de natura si modul de actiune al unor substante cu potential de crestere, reliefare si hipertrofiere a musculaturii. Abordarea acestui subiect se face pe fondul unei nevoi acute de informare cu privire la riscurile utilizarii produselor dopante sau cu substrat steroidian, fenomen oarecum ascuns privirii opiniei publice dar care totusi nu poate fi neglijat, si cu atat mai putin negat.

Materialul cartii de fata reprezinta o sinteza a unei indelungate documentari, fiind structurat in trei parti distincte. Prima parte aduce la lumina elemente cu caracter general, facand o trecere in revista a ceea ce reprezinta dopingul si notiunile sale conexe, clasele si metodele doping, lista produselor interzise in sport, efectele negative generate de utilizarea agentilor dopanti, precum si elemente de biochimie hormonala. Tot aici este inclusa si o istorie a dopingului, dorinta sportivilor de a-si imbunatati capacitatile motrice prin consumarea anumitor substante avand radacini adanci de-a lungul timpului.
Partea a doua concentreaza informatii cu privire la substantele cu potential de constuctie a masei musculare, aici fiind incluse prezentari ale protidelor, aminoacizilor, creatinei, glutaminei, dar si ale steroizilor anabolizanti, produselor steroidiene, ca si a hormonilor umani.
Partea a treia este dedicata substantelor reductoare ale stratului adipos, ca l-carnitina, cofeina, ceaiul, efedrina, sau diureticele, precum si explicatii complete asupra a ceea ce inseamna retentia de apa, combustia calorica si modul de functionare al unor produse cu potential reductor.
 
Publicarea acestei carti se constituie intr-un instrument educational care poate contribui la inlaturarea consumului substantelor care creeaz

Produse asemanatoare