Rectorii Academiei de Studii Economice din Bucuresti

Rectorii Academiei de Studii Economice din Bucuresti

Autori: Ion Gh. Rosca, Liviu Bogdan Vlad

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-672-5

56,80 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

In existenta sa de 100 de ani, Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost condusa de 25 de Rectori. Fiecare dintre ei a avut propria contributie la consolidarea pozitiei institutiei in arealul national si international. Misiunea Rectorului a fost intotdeauna aceea de a asigura conditiile pentru o pregatire de nivel inalt a studentilor, concentrand calitatile profesional-stiintifice ale cadrelor didactice spre atingerea acestui obiectiv. Numiti sau alesi, Rectorii au avut onoarea de a marca o anumita perioada din viata institutiei, asigurandu-i progresul.
 
Prezentul volum face referire la viata si activitatea Rectorilor care si-au incheiat mandatele pana in anul 2013: Anton Davidoglu, Eugen Ludwig, Stanislas Cihoski, Ion N. Angelescu, Gheorghe Tasca, Ion Raducanu, Marin I. Mazilescu, Eftimie Antonescu, Victor Slavescu, Stefan Stanescu, Nicolae Maxim, Gromoslav Mladenatz, Anton Alexandrescu, Vasile Malinschi, Stefan Arsene, Mihail Haseganu, Mircea Nicolaescu, Marin A. Lupu, Gheorghe Dolgu, Ilie Vaduva, Alexandru Puiu, Constantin Barbulescu, Paul Bran, Ion Gh. Rosca.
Se poate constata ca aceasta institutie de invatamant superior a beneficiat, in momentele principale ale existentei sale, de contributia unor personalitati cu vocatia managementului. Asa se explica traiectoria ascendenta, cvasipermanenta, a Academiei de Studii Economice, chiar daca ea a avut mai multe momente de startare sau restartare – 1913, 1948, 1989 – si mai multe de reorganizare.
Intotdeauna, Rectorul a avut responsabilitatea, impusa de renumele Academiei, de a-i onora istoria si pe fauritorii acesteia. Rectorul a fost exponentul prezentului, care a avut dificila misiune de a asigura tranzitia dintre trecut si viitor.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat