Mercosur in cadrul regionalismului din America Latina

Mercosur in cadrul regionalismului din America Latina

Autori: Loredana Miclea

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-929-7

31,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Inscrisa in colectia “Economie internationala”, lucrarea d-nei lector univ. dr. Loredana Miclea incearca o prezentare larga a organizatiei comerciale MERCOSUR, organizatie a tarilor din America Latina.
MERCOSUR a luat fiinta in 1991, cele mai importante tari de pe continentul latino-american dandu-si seama ca numai prin cooperare pot atinge un nivel de dezvoltare apropiat de cerintele mondiale. Semnarea Tratatului de la Asuncion a insemnat de fapt aparitia MERCOSUR. Membrii fondatori sunt Argentina, Brazilia, Paraguay si Uruguay. Acestora li s-au alaturat ulterior Chile si Bolivia.

Lucrarea d-nei Loredana Miclea este structurata pe sapte capitole, continand la sfarsit Concluzii finale, Anexe, Rezumat si o Bibliografie ampla. Deschizandu-se cu "Regionalismul in America Latina in contextul globalizarii", capitol in care sunt prezentate tendintele de regionalizare pe plan mondial – regionalizarea reprezentand un stadiu in timp catre globalizare – cartea prezinta in urmatoarele capitole cadrul economico-social-politic de constituire a MERCOSUR, principalele prevederi ale organizatiei si mecanismul sau de functionare, politica sa economica, schimburile economice cu tari din America Latina, America de Nord, Asia si Uniunea Europeana, parteneriatul Romaniei cu tarile MERCOSUR, ultimul capitol reliefand rolul de factor activ al MERCOSUR in cadrul regionalismului latino-american.

Cartea d-nei Miclea se adreseaza tuturor categoriilor de cititori, reprezentand o importanta sursa de documentare pentru cei interesati de fenomenul mondializarii economiei.
 

Produse asemanatoare