Lideri, leadership si organizatia bazata pe cunostinte

Lideri, leadership si organizatia bazata pe cunostinte

Autori: Marian Nastase

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-892-4

36,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea d-lui conf. univ. dr. Marian Nastase se inscrie in cea mai bogata colectie a Editurii ASE, “Management”.
Structurata pe noua capitole si o bibliografie ampla, cartea trateaza aspecte deosebit de interesante, de actualitate in literatura de specialitate, precum cele legate de conceptele de baza ale leadership-ului (context, relatia leadership – management si leadership – organizatia bazata pe cunostinte, mecanisme, stiluri, leadershipul strategic) si cele vizand conceptul de lideri (cum sunt liderii, credibilitatea acestora, rolul lor in cultura organizationala).
 

Cartea evidentiaza o abordare moderna privind economia si organizatia bazata pe cunostinte, subliniind rolul managementului bazat pe cunostinte in transformarea organizatiei intr-una competitiva. Liderii sunt cei care construiesc si dezvolta organizatia bazata pe cunostinte. Acest tip de organizatie impune o valorificare deosebita a resurselor umane, deoarece, pentru dezvoltarea organizatiei, conteaza fiecare idee.

Liderii sunt cei care relationeaza si colaboreaza cu membrii organizatiei. Ei dispun de forta necesara pentru a patrunde adanc in cultura organizationala, promovand invatarea continua, generarea, partajarea si utilizarea cunostintelor necesare atingerii obiectivelor organizationale. Prin actiunile lor, liderii isi promoveaza nu numai propriile principii, ci si valorile celor din jurul lor. Datoria fiecaruia este de a-si imbogati cunostintele si de a aplica valorile propriului stil de leadership, pentru asigurarea performantei.
Asa cum arata autorul: Lider = valori + motivatie + invatare + efort + dragoste pentru cei din jur. “Este greu, dar merita! “ mai spune acesta, in finalul prefetei la cartea “Lideri, lidership si organizatia bazata pe cunostinte”.
 

Produse asemanatoare