Investitiile straine directe – intre teorie si practica economica. Analize comparative

Investitiile straine directe – intre teorie si practica economica. Analize comparative

Autori: Viorela Beatrice Iacovoiu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-160-7

46,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Aceasta lucrare isi propune, printre altele, sa aduca niste elemente de noutate atat in ceea ce priveste conceptul de investitie straina directa, cat si sub raportul impactului ISD asupra economiilor central si est-europene.
Avand in vedere distributia divergenta a influxurilor de ISD la nivelul Europei Centrale si de Est si potentialitatea investitiilor straine directe de a reprezenta „un nou plan Marshall” pentru tarile central si est-europene, am realizat o ampla si detaliata analiza comparativa a efectelor generate de capitalul strain in Estonia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si Romania, urmarind evidentierea impactului asupra mediului economic, social si natural din perspectiva dezvoltarii durabile.
Autoarea realizeaza o abordare practica, prin prezentarea unor studii de caz – analizand contributia ISD la restructurarea si dezvoltarea industriei auto in Romania, comparativ cu Ungaria, Cehia si Polonia, precum si impactul capitalului strain asupra unuia dintre cele mai dezvoltate domenii ele industriei romanesti in perioada economiei centralizate, respectiv industria cimentului.
Avand in vedere complexitatea temei si scopul urmarit, lucrarea de fata este structurata in sase capitole, fiecare dintre acestea raspunzand unui obiectiv precis.
Aceasta carte doreste sa ii provoace pe toti cei interesati de subiectul ei la o reflectare profunda asupra unei realitati din care facem cu totii parte.
 

Produse asemanatoare