Inot. Curs practico-metodic

Inot. Curs practico-metodic

Autori: Teodora Dominteanu

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-505-803-3

23,40 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea abordeaza aprofundat elementele de baza pentru cunoasterea, insusirea si perfectionarea corecta a tehnicii de inot in cele patru procedee sportive – craul, spate, bras si fluture, precum si tehnica corecta a starturilor si intoarcerilor, in procedeele amintite.

 De asemenea, se realizeaza si o trecere in revista a principiilor hidrodinamice ce duc la o mai buna portanta si plutire, reamintind importanta pe care o au legile fizicii in hidrodinamica, urmand sa se incheie cu precizarea necesitatii pe care o prezinta insusirea si perfectionarea diferitelor stiluri de inot.

 Se subliniaza faptul ca mediul acvatic influenteaza termoreglarea intr-o masura mult mai mare decat aerul, asigurand o conductibilitate termica de aproximativ 30 ori mai mare. El exercita asupra organismului numeroase influente si determina un efort specific. Pozitia orizontala a corpului solicita organismului o cheltuiala energetica mai mare, dar asigura relaxarea musculaturii si degreveaza coloana vertebrala de o mare parte a greutatii corporale. Presiunea apei intensifica muschii respiratori, iar prin faptul ca apa nu ofera un sprijin solid, activitatea aparatului motric devine dinamica. Este bine de stiut ca inotul este un sport care poate preveni afectiunile cardiace si pulmonare.

 Aceasta lucrare se adreseaza tuturor categoriilor de cititori ce doresc sa se initieze, sa aprofundeze sau sa isi  perfectioneze oricare dintre cele patru variante de tehnica corecta de inot sportiv.

Produse asemanatoare