Geopolitica Balcanilor de Vest. De la spatiu de conflict la structurile euroatlantice

Geopolitica Balcanilor de Vest. De la spatiu de conflict la structurile euroatlantice

Autori: Adrian Lucian Kanovici

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-34-0029-2

24,50 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea reprezinta o analiza geografica si geopolitica a evolutiei Balcanilor de la stadiul de spatiu caracterizat de numeroase conflicte violente la un spatiu inconjurat din toate partile de state membre ale Uniunii Europene si NATO.

Aceasta lucrare ofera informatii privitoare la principalele etape de evolutie geopolitica a Balcanilor, ancorandu-se in prezent si incercand sa surprinda atat relatiile complicate dintre statele-natiune ce au luat nastere in aceasta parte a Europei, ca urmare a dezmembrarii Iugoslaviei, cat si atitudinea marilor puteri, a organizatiilor internationale si a puterilor regionale in raport cu acest spatiu.

Totodata, lucrarea pune accent pe prezentarea principalelor surse de conflict din Balcanii de Vest, cat si pe demersurile intreprinse dupa anul 1990 de catre statele din regiune pentru a se integra in spatiul euro-atlantic. Sensibilitatea geopolitica si geostrategica a subiectului abordat reprezinta o provocare permanenta pentru autor, dar si pentru cititori, cu atat mai mult cu cat dinamica evenimentelor din Europa de Sud-Est continua sa fie una imprevizibila.

Produse asemanatoare