Fitnessul, ieri, azi si intotdeauna

Fitnessul, ieri, azi si intotdeauna

Autori: Rela Valentina Ciomag

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-151-5

7,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Practicarea exercitiului fizic are o influenta pozitiva asupra fizicului si psihicului uman, avand ca efect imbunatatirea relatiilor de grup prin efectele de ordin social. Aceasta stare de bine, de buna conditie fizica, este chiar acceptia cuvantului fitness.

In primele doua capitole ale lucrarii se prezinta o istorie a fitnessului, evidentiindu-se prezenta educatiei fizice in preocuparile unor mari conducatori si personalitati din stiinta, filozofie, medicina, cultura, pe parcursul dezvoltarii societatii umane. Este descrisa evolutia si clasificarea miscarii de la munca fizica istovitoare la gimnastica medicala si cea insotita de muzica, in diferite epoci, zone geografice si civilizatii istorice. Celelalte capitole contin: caracteristicile generale ale fitnessului, mijloacele (aparate de fitness, simple, speciale, pentru acasa, pentru cluburi) si metodele de antrenament si de alcatuire a programelor de fitness.

Dintr-o miscare de masa, fitnessul  a devenit sport de competitie, acest tip de activitate sportiva atingand astazi un inalt nivel de maiestrie si performanta. Practicarea fitnessului are o multime de avantaje, competitiile de fitness fiind o combinatie complexa a mai multor activitati ce pun in valoare aptitudinile cu care sunt inzestrate sportivele ce participa la astfel de concursuri.
 

Produse asemanatoare