Econometrie. Teorie si aplicatii utilizand EViews

Econometrie. Teorie si aplicatii utilizand EViews

Autori: Stelian Stancu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-462-2

38,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Econometria, in esenta ei, poate fi definita simplist ca o stiinta din sfera economico-sociala in care elemente de teorie economico-sociala, matematica si inferenta statistica sunt folosite la analiza unui fenomen din spectrul analizat.

Lucrarea de fata se distinge de celelalte materiale purtand titulatura de Econometrie prin faptul ca abordarea sa se axeaza cu predilectie pe prezentarea, intr-un mod personal, a unor aspecte de referinta in domeniu, fiecare dintre cei interesati fiind in masura sa ruleze, cu date de interes, procedurile prezentate de-a lungul materialului, in vederea obtinerii de rezultate si interpretarea lor in consecinta.

Cartea a fost conceputa in ideea de a veni in sprijinul tuturor celor care doresc sa cunoasca aspecte cantitative, mai mult sau mai putin analitice, referitoare la stiinta micro, mezo si macroeconomica, Econometria reprezentand doar metoda.
Este de remarcat faptul ca pe langa multitudinea de exemple din continutul prezentarii teoretice – peste 70, fiecare capitol al acestei lucrari se incheie cu un subcapitol intitulat generic Aplicatie privind... utilizand EViews.

In consecinta, lucrarea este recomandata studentilor care au in planul de invatamant disciplina obligatorie Econometrie, doctoranzilor, precum si cercetatorilor si celor interesati de aspecte cat mai variate legate de analiza cantitativa pertinenta a fenomenului economico-social.
 

Produse asemanatoare