Decizia de investire pe piata de capital

Decizia de investire pe piata de capital

Autori: Mihaela Dragota

Anul aparitiei: 2006

ISBN: 973-594-799-4 /978-973-594-799-6

28,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea „Decizia de investire pe piata de capital”, bine structurata, cu un nivel calitativ ridicat prin valoarea informatiei stiintifice, prezinta o analiza a teoriilor clasice si moderne privind politica de finantare. Pe linga analiza teoriilor clasice, s-a pus accentul pe cele doua teorii utilizate in prezent pentru a explica politica de finantare: teoria semnalului si teoria de agent (in cadrul companiilor listate la Bursa de Valori din Bucuresti).
Un intreg capitol din lucrare este destinat analizei unor elemente de guvernanta corporativa, prin politica de finantare, a intereselor actionarilor cu putere de control cu cele ale actionarilor minoritari.De asemenea, practica structurii financiare, variabila strategica in gestiunea financiara a intreprinderii, este analizata si in context international: in tarile dezvoltate in raport cu cele in curs dezvoltare.
Autoarea, prin contributiile sale la sinteza conceptuala si metodologica a politicii de finantare, recomanda aceasta lucrare studentilor, dar si celor interesati de gestiunea microeconomiei intreprinderii in conexiune cu referintele sectoriale si macroeconomice.
 

Produse asemanatoare