Contributii la istoria ilustrata a turismului, dintr-o arhiva de hotelier. A propos de Calea Victoriei a „Micului Paris” (editia a II-a, revazuta si adaugita)

Contributii la istoria ilustrata a turismului, dintr-o arhiva de hotelier. A propos de Calea Victoriei a „Micului Paris” (editia a II-a, revazuta si adaugita)

Autori: Nicolae Lupu, Ion C. Rogojanu

Anul aparitiei: 2019

ISBN: 978-606-34-0231-9

Format: 10/29 cm

Numar pagini: 100

19,40 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Editia a II-a a lucrarii este dedicata implinirii a 40 de ani de la infiintarea specializarii de turism din cadrul Facultatii de Comert, in prezent Facultatea de Business si Turism, de la Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE).

Autorii au o activitate profesionala recunoscuta in domeniul turismului (inclusiv hotelier) si sunt pasionati de istorie. N. Lupu este prof. univ. dr. la ASE, titularul cursului de Management hotelier. I.C. Rogojanu este director, din anii 1970-1980, al unor hoteluri din Bucuresti, presedintele-fondator al Asociatiei Hotelierilor din Romania, bibliofil, eminescofil si filantrop.

Prin reproduceri color dupa carti postale ilustrate si alte documente originale de epoca, din arhiva particulara I.C. Rogojanu, sunt evidentiate realizarile arhitectonice de interes turistic din perioada „Micului Paris”, de-a lungul Caii Victoriei, care s-a numit, pana la 1878, Podul Mogosoaiei. Micul Paris este o denumire recunoscuta odinioara, utilizata de voiajorii din sud-estul Europei, cu un sentiment amestecat de respect si ironie. Deceniile care au urmat anului 1859, cand Bucurestiul a devenit capitala Principatelor si, mai apoi, a Regatului Romaniei, Belle Epoque-ul si perioada interbelica, prin numeroasele edificii si spiritul francofon, au creat asemanari intre orasul de pe malurile Dambovitei (rectificata si canalizata) si Paris. In acest context, Calea Victoriei era un axis mundi. Multitudinea hotelurilor si a altor edificii de interes turistic, peste timp, ii confera Caii Victoriei un aer aparte si o importanta particulara. Contributiile a numeroase personalitati, indeosebi arhitecti si antreprenori, foarte multi alogeni, sunt aduse in lumina. Astfel, poate fi redescoperit Arghir Culina, de origine aromana, arhitectul a 10 hoteluri de pe Calea Victoriei si din imediata sa vecinatate (Cismigiu, Capitol, Ambasador…), dar si arhitectul de control al Palatului Academiei Comerciale din Piata Romana.

Formatul A4 ingustat la jumatate pe verticala, usor de consultat, transforma lucrarea intr-un ghid turistic sui-generis al Caii Victoriei de astazi.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat