La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul ase.ro.
Avutia nationala digitala sau d-AN (asa cum este prescurtata in lucrare) este rezultatul activitatii unor largi categorii de specialisti, care lucreaza in cadrul unor organizatii unde se dezvolta sisteme informatice care utilizeaza baze de date la nivel national, dar si a unor specialisti individuali care solutioneaza probleme punctuale, in mod independent. De aceea, avutia nationala digitala apare ca un conglomerat de componente neomogene din punct de vedere al nivelurilor de complexitate, din punct de vedere al naturii problemelor pe care le solutioneaza, dar mai ales din punctul de vedere al categoriilor de persoane care alcatuiesc grupurile tinta pentru care aceste componente au fost create.
Lucrarea abordeaza gradat problematica avutiei nationale digitale, prezentand concepte de baza, modalitati de creare a componentelor, cai de crestere a d-AN si mergand pana la prezentarea de modele de estimare a cresterii d-AN, cu luarea in considerare a unor factori, precum nivelul investitiilor si cresterea gradului de satisfactie a membrilor grupurilor tinta. Toate acestea evidentiaza caracterul realist al cercetarii dezvoltate in timp de autori.
Cartea scrisa de Ion IVAN, Alin ZAMFIROIU, Gheorghe MATEI si Narcis LUCA se adreseaza studentilor de la sectia de Informatica Economica din Academia de Studii Economice si in egala masura specialistilor care scriu software sau genereaza continut digital, precum si utilizatorilor de aplicatii informatice.